Nuestro Alebrije
logotipo Alebrije Mexican Restaurant ®

Nachos 14,50 €

 (vexetariano)


Mini Nachos 9,50€

Tortilla de millo frito con feixóns de queixo gratinado e pico de gallo con jalapeño.


*Con chile extra + 5,00 €


Guacamole (vegano). 14,50 €

Igual que fai a avoa coas tortillas e o pico de gallo.

Con ou sen cilantro, pídeo ao teu gusto.


Quesadillas

(leite) ( glute)

(2 unidades idénticas)

As quesadillas sérvense nunha tortilla de trigo*

Pódense pedir con tortillas de millo sen glute.


Queixo 7,50€

Queixo chori 8,00 €

Cogomelo de queixo 7,70 €

Polo 9,50€

Tenreira 9,50€

Sincronizado. 10,00 €

xamón, queixo como pano.


Crazy Potatoes 9,80 € (picante)

Receita caseira de patacas con salsa de chile variada.


Flautas de polo: 9,80 € (lácteos)

(3 unidades/placa)

Tortillas de millo crocantes

con polo, leituga, nata


Chimichanga de polo . 2 unidades _ 9,00 € ( lactosa )


Ensalada de Nopales: 17,50 €

 (vexetariano ou vegano) (leite)

Tener cactus sobre cama de tomate, pico de gallo e queixo


½ Ensalada de Nopales. 11,00 €

(vexetariano ou vegano) (leite)


Feixóns refritos 9,50 € ( vexetariano) (lácteos)

Con queixo gratinado e tortilla.


Queixo fundido 11,80 €

(leite) (glute)

Gratinado de queixo, cogomelos e chourizo acompañado de tortilla de trigo



Chile con carne 14,80€

Feixóns condimentados con diferentes carnes,

vexetais e condimentos


Os Sopes

(non son sopas)

Filloas de millo artesanais con diferentes acompañamentos.

Normalmente feixóns, leitugas, queixos e diferentes carnes ou verduras.


Sope vexetariano 6,50 € cada un.

Vexetariano (leite)

Fariña de millo frita con feixóns negros, leituga, queixo crema agria e cebola

    

Chorizo Sope 7,00 € unidade (produtos lácteos)

Fariña de millo fritida, feixóns negros, leituga chourizo, crema de leite, queixo e cebola.

    

Sopa de polo. 7,50 € unidade (leite)

Fariña de millo frita, feixóns negros, polo, leituga, crema agria, queixo, cebola


Sope pibil. 7,50 € unidade

Fariña de millo frita, feixóns negros, cochinita pibil, leituga


Tatemada chalupitas 7,00 € cada unha ( lácteos) (vexetariano)

Base de millo, artesanal, levemente torrada e salsa tatemada asada caseira, con queixo e cebola.


Tetelas . 9,50 €

Recheo de xudías, garavanzos e xudías negras.

Acompañado de pico de gallo. vegan


Carne Chubby. 9,50 € unidade (leite)

Tortilla de millo de masa gordita amasada a man,

que se frite e se enche de diferentes ingredientes.


Gordita de Plátano Macho 11,00 € cada un (temporalmente fóra do menú)

Plátano gordo e garavanzos con vinagreta de remolacha e coliflor en salsa de chile puya Vegano ou vexetariano


Tacos

2 unidades iguais por porción en tortilla de millo


Coquiño Pibil 7,50 €

Pastor 7,50€

Chourizo de améndoa 7,50 €

Tinga de tenreira 8,00 €

Grellada 10,00 €

Polo fresco 7,50€

Bisté e queixo 7,50€

Campechano 8,50 €

tirado 8,00€

Pastor vegano. 8,50 €

Vexetais de tempada 8,00 €

Salchicha vegana. 8,00 €

Salvaxe! 23,00 €

Surtido de 6 tacos de 3 variedades ideal para 2 persoas.

A elección do cociñeiro


Cazolas:

As cazuelitas veñen con 6 tortillas para que poidas montar ti mesmo os tacos



Cazola. Pastor 18,50 €

Carne de porco magra cun toque de piña, cebola e cilantro.


Cazola. Coquiño Pibil 18,50 €

Carne de porco ao forno con marinada típica do sur de México,

acompañado de verduras moradas.


Cazola de polo con flor de cabaza 19,00 € (lácteos)

Polo con cogomelos de crema de leite e flor de cabaza


Fajitas de polo 18,50 € (lácteos)

Peituga de polo á prancha con pementos e salsas da casa

Fajitas de tenreira 19,00 € (lácteos)

Tiras de tenreira á prancha con pementos e salsas da casa


Cazola de Tinga de tenreira. 18,50 €

Carne desmenuzada cun toque picante.


Grellada de cordeiro. 20,50 €

Costela e perna de cordeiro cocidas ao vapor

Aderezado con chile guajillo, herbas aromáticas. e Servido con cebola e cilantro .


Cazola vegana ou vexetariana. 16,00 €

Mestura de vexetais de tempada garantindo así os ingredientes máis frescos.


Cazola do país (produtos lácteos) 18,50 €

Bisté, chourizo, queixo e cebola pochada.


Cazola vegana de pastor                      18,50 €

Soia texturada cos aderezos típicos do pastor.


tirado porco ( mostaza, noces)                            18,00 €

Pata de porco adornada con salsa de churrasco de mostaza e mel e cebola guisada.


Especialidades


* Mole enchiladas. 20,50 €

(noces, cacahuetes, glute, lácteos)

Tortillas con polo, salsa mole, acompañadas dunha guarnición lixeiramente picante.


*Enchilada Suiza (leite)                            20,50 €

salsa de tomate verde ,

cogomelos e flor de cabaza con polo e queixo gratinado.


*Os pratos de longa preparación en días de gran capacidade do local poden tardar ata 40 min. Consulta co persoal a dispoñibilidade


Birria de Res 19,50 €

Ideal para 2 persoas

Carne guisada no seu zume cun toque de forno

Onde o consomé casa coa súa propia carne

en tacos bañados no seu toque picante, con vexetais de lima e cilantro




asados


Costelas de Chipotle. 22,50 €

En salsa churrasco/chipotle Patatas Locas e tortillas.

 


Costela de tenreira a baixa temperatura

Chipotle con pico de gallo. 23,50 €





sopa de guajillo (vegan) sen glute.

10,50 €

Sopa de chile guajillo, fideos de tomate e quinoa.

delicioso cun toque de limón


O Pozole nos meses de abril a setembro será por orde previa de 24 horas

Pozole 15,00 €*


1/2 pozole 10,50 €


Pozole. Do náhuatl pozolli , de tlapozonalli , que significa espumoso, trátase dun caldo feito de grans de millo cacahuazintle, que se precoce durante dúas horas e, neste proceso, os grans de millo perden a casca fibrosa que os recubre e ao ferver. están abertas como unha flor, o que lles dá un aspecto espumoso.

Acompáñase con carne de porco ou polo, diferentes verduras e rabanete decorativo e leituga por riba.

Un prato auténticamente tradicional mexicano.

É un pouco picante para todos os gustos, pero se lle engades lima ou limón e chile en po ao gusto, saca todo o seu ser, neste prato que che leva ao México máis caseiro.

En época de calor, xa que a súa demanda é menor, realizarase por encargo previo.



Chiles en Nogada 30,00 €

Consta de chiles verdes poblanos previamente asados e pelados, recheos de polo menos 20 ingredientes, entre eles carne de porco ou tenreira, tomate, cebola, améndoas, piñóns e especias, froitas diversas como a mazá, a granada e o pexego, por citar algúns.


Prato de tempada De setembro a novembro

Fuera de temporada só previa solicitude.





 Sobremesas Caseiros 6,00 €

(según dispoñibilidade)


Dulce de leche pannacotta

Flan de queixo

Iogur con xarope de biscoito e sésamo

Mousse de chocolate con laranxas confitadas

Ratón mango (vegano)